Duitse Herderskennel 'van Zieta's Hof' is een kleine kennel, in het algemeen hebben we 1 2 keer per jaar een nestje puppies.

De doelstelling van onze kennel is het fokken en trainen van de Duitse Herdershond

Bij het fokken staat bij ons het karakter voorop en wordt ook zeker gelet op exterieur en HD. We proberen zo verantwoord mogelijk te fokken : je moet fokken om het ras te verbeteren en niet om te vermeerderen. Met verbeteren bedoelen wij vooral het verbeteren van de werkkwaliteiten. Ook het sociale karakter wordt niet uit het oog verloren. De Duitse Herdershond dient stabiel, attent, onbevangen, temperamentvol, wakend, loyaal, moedig en onomkoopbaar te zijn. Hieraan voeg ik zelf nog aan toe : 
        - 100 % betrouwbaar met een flinke dosis scherpte;
        - zeer hard en belastbaar, zowel lichamelijk als mentaal

 

Onze Duitse Herderskennel 'van Zieta's Hof' wil honden fokken welke in hun verschijning, aard en karakter beantwoorden aan de rassenstandaard. Ook het sociale gedrag van de honden staat voorop. Dit bereiken we door onze honden regelmatig te laten vertoeven in het gezin. Tevens bereiken we dit door de puppies in huiselijke kring groot te brengen.

Goede huisvesting, verzorging, voeding en zeer veel aandacht voor onze Duitse Herdershond is dan ook heel belangrijk

Het trainen van onze (werk)honden geschied op een manier dat de hond en de geleider er beiden plezier in blijven behouden.

Fokken vereist zorg en liefde.

Kortom: een hond die een fijne huisvriend moet zijn en ook in de africhting mee moet draaien.

Fokdoel = fokken van gezonde en vitale Duitse Herders met een goed, stabiel karakter, helder in de kop met een goede belastbaarheid en driftaanleg en sportgeschiktheid.

Men kan bij ons vanaf de geboorte vrijblijvend komen kijken en eventueel een pup reserveren. Dit na telefonisch afspraak. Voor meer info over de honden en de te verwachten nesten kan men altijd bellen of mailen.